Höstkantarell

höstkantarell

Den kallas ibland för höstkantarell. Den är ganska vanlig i Sverige men sällsynt i norra delen av landet samt i sura områden. Trattkantarellen kan bli så stor som 12 cm på höjden och 5 cm på bredden. Den hittas i september till november. Det är idag känt att "trattkantarellen" inte är någon äkta kantarell (dvs. medlem i släktet. Letar du kantareller i skogen? Här är tipsen som hjälper dig hitta svampen plus goda recept på syltade kantareller, pasta, omelett, paj, soppa, toast och pizza så att du vet vad du ska göra av dina kantareller. Så hittar du kantareller! Recept på syltade kantareller hittar du längre ner i artikeln. Trattkantareller sätter mustig höstsmak på maten! Torka trattkantarellerna så kan du njuta av dom året om. Här hittar du våra goda trattkantarellrecept!

Höstkantarell - som ocks

Hatten är på ovansidan tegelfärgad. Man blir lycklig om man hittar mycket och bör komma ihåg stället. Många svampar behöver man inte söka långa vägar upp i skogarna, utan de kan växa alldeles intill stugknutarna. Här är tipsen som hjälper dig hitta svampen plus goda recept på syltade kantareller, pasta, omelett, paj, soppa, toast och pizza så att du vet vad du ska göra av dina kantareller. Lägg till att de är så gott som omöjliga att blanda ihop med en oätlig svamp och du har rena guldgruvan som väntar på dig. Stensoppen kan tyvärr förväxlas med den oätliga Gallsoppen Tylopilus felleus. Världens största mynt vissa svampböcker kallar man sandsopp för kryddsvamp för att den efter torkning utveklar massor med smaker. Slemmurklingen är mer sas jobb eller vaxartad och saknar egentliga lameller på hattens undersida. Om splendor inte gör det här smakar svamparna mycket berättigad och går inte sanna kallur kropp äta. I år är den vanlig i Gävleborg och från Mittnorge rapporteras många fynd. Många av våra matsvampar kräver år av erfarenhet för att man skall kunna identifiera dem säkert. Utlåning är 9 recept för dig som funderar på vad du ska göra med all svamp: höstkantarell

Höstkantarell - och

Slemmurkling Leotia lubrica , smaklös. Föregående avsnitt var en genomgång av 8 säkra matsvampar som inte kan förväxlas med några giftiga svampar eftersom de inte tillhör skivlingarna. Trattkantarellsoppa   Enkelt att svänga ihop, uppskattat av hela familjen och kan frysas in för framtida behov. Smörsoppen har inga förväxlingsvampar om man kommer ihåg att försäkra sig om att det är en sopp man håller i handen. Svampstubbar Svampar Matsvampar Landskapssvampar. Hattens färg varierar från ljust gråbrun till brunsvart.

Höstkantarell Video

svart trumpet

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *