Moppe försäkring

moppe försäkring

Moped Trafikförsäkring. När mopeden är inköpt är det första man ska göra att teckna en försäkring. Det lägsta försäkringsskydd man kan välja är trafikförsäkring och många nöjer sig med detta. Detta framförallt för att det är det billigaste alternativet och har inte mopeden kostat speciellt mycket att köpa in är det lätt att anse att. Som mopedägare kan du välja mellan flera olika försäkringstyper, och därför är det viktigt att bestämma vilka krav din försäkring ska uppfylla. Utöver den obligatoriska trafikförsäkringen kan du välja att teckna en halvförsäkring som bland annat täcker brand, stöld, bärgning och rättsskydd. Eller så väljer du en helförsäkring. Trygg-Hansas mopedförsäkring för EU-moped, scooter med mera täcker stöld av moppe och hjälm, skador vid skadegörelse, olycka och mer.

Moppe försäkring Video

KES Insplanet v1

Moppe försäkring - jag

Du kan komplettera med en halvförsäkring för ersättning vid bland annat stöld av din moped. Vad ingår i mopedförsäkringen? Även om det vanligtvis är andra fordon så behöver det inte vara detta. Trafikförsäkringen, som du måste ha enligt lag, ger ersättning vid personskador på förare, passagerare och utomstående. Dessa mopeder faller under samma trafikregler som cyklare och får därför köras på cykelbana.

Moppe försäkring - mala onyttiga

Det här ingår i vår försäkring för moped Trafikförsäkring Halvförsäkring Helförsäkring Trafik Trafikförsäkringen, som du måste ha enligt lag, ger ersättning vid personskador på förare, passagerare och utomstående. Försäkringen ersätter också skador på den andra moppen och personen du krockat med. Ersättningen är begränsad till sammanlagt 5 kronor efter ålders- och självriskavdrag. Mopeder i klass I kallas ofta "EU-moped" och de är gjorda för en hastighet av högst 45 kilometer per timme. Insplanets mopedförsäkring är en egendomsförsäkring som täcker det mesta som ingår i det som normalt kallas helförsäkring och halvförsäkring, utom den obligatoriska trafikförsäkringen, den tecknar du själv i valfritt försäkringsbolag. Fakta Dödsbo Hållbarhet och pension Efterlevandeskydd Hälsoprövning Pensionens storlek Reallokering - återtag Rådgivning Traditionell försäkring och fondförsäkring Valcentraler.

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *